Blomster i alle farger

Blomster finnes naturlig overalt hvor man beveger seg, og de dyrkes opp i tilrettelagte miljø, som for eksempel i drivhus. Men blomster har en veldig stor effekt på mange, både på grunn av alle de ulike fargene, og de deilige duftene. Derfor pynter mange med blomster både ute og inne. Det gir en koselig stemning, og for at blomstene skal ha det bra, skal de ha rikelig med lys og vann. Det vil si at de må ha riktig mengde av begge elementene. Mange blomster er fullstendig avhengig av lys, og man kan blant annet se på en solsikke, at den følger sola med blomstene.

Buketter og gaver

flowers-1369838_960_720Mange får blomster i gave av sin kjære. Det er som regel roser eller tulipaner på grunn av de sterke fargene i rødt, gult, rosa eller fiolett. Andre anledninger kan være konfirmasjon, bryllup eller begravelse. Rød farge symboliserer lidenskap, kjærlighet og pasjon. Hvitt symboliserer uskyld, ungdom og sensualitet. Alle farger har ulike betydninger. Og det er ikke alle farger som passer til hver anledning.

Falske blomster

Det som ofte skjer med blomster er at de etter en stund dør. De er kuttet av og derfor for de ikke den riktige balansen av vann, næring og lys og temperatur. Derfor er det mange som velger falske blomster i plast. Disse er nesten like fine og man slipper å vanne dem. Blomstene er fantastiske til dekorering og pynting i gang og stue. Mange fyller altanen med blomster for å vise omverden deres flotte hjem.

Uansett hva man bruker blomstene til, pynter de alltid opp på en benk eller bord. I motsetning til planter som også mange pynter med, kuttes blomstene ofte, og da dør de. Når våren kommer vil de første blomstene spire og komme fram. Da er det mange ungpiker som går ut for å plukke en bukett til mor, eller bestemor, som hun kan ha på bordet.