Blomster skaper oppmuntring i en tung tid

bouquet-1849105_960_720Det er velkjent at blomster kan være en oppmerksomhet som symboliserer sympati, kjærlighet og sorg. Når noen går bort, vil blomster være noe av det fineste man kan gi, fordi døden kan være både vanskelig og brutal. Å miste sin kjære etter et langt samliv, kan være vanskelig. Og det er ikke alltid like enkelt å formidle sorg med ord. Da kan blomster i en bukett eller en dekorasjon på kisten være en gest som setter spor og gjør at man blir takknemlig. Så når kisten blir plassert foran i kirken ved seremonien, ser man ofte at kisten er dekorert med mange buketter som en siste farvel. Det henger også et kort, med en siste hilsen fra dem som har gitt buketten. De kan de pårørende ta vare på til minne om den som har gått bort.

Blomsterbukett til vinnerne

Men blomster brukes også i lystigere lag. Når man har vunnet et løp eller konkurranse, bruker medalje-vinnerne alltid å motta blomster. Dette er et symbol på styrke og makt, noe som kanskje stammer fra det gamle Romer-riket. Der ble keisere og vinnere kronet med laurbær-kranser, som et tegn på deres bedrift. Blomster har mange ulike farger og det vil også spre glede for dem som mottar dem. En bukett med mange ulike blomster har stor betydning.

Vidunderlige dufter

Blomster utsondrer fantastiske dufter som alle liker. Om det er lavendel eller rose, uansett dufter det helt utrolig. Duftene gjør at man blir helt ør i hodet, og nesten drømmer seg bort til en fredelig eng i sola. En eng av blomster dufter sterkt, og biene svermer om kring for å hente nektar. En summende dur og vidunderlige dufter kan nesten være som barndomsminner. Man husker dem akkurat som om det hendte i går. Kanskje er det derfor man også kan huske lukter og dufter, for det skaper glede og en fredelig atmosfære.