Sorgbinderi for begravelsen

Livet har sin start og slutt, og det er helt naturlig. Alle mennesker og dyr skal fødes av jord og bli til jord. Man forbinder det ofte med sorg, at noen kjente og kjære faller bort. Man mister munn og mæle, og vet ikke hvordan man skal forholde seg til situasjonen. Man er ulykkelige og helt knust. Det kan være en opprivende opplevelse for mange som ikke takler bortgangen.

Funeral_wreath_09_27_1468uEn bukett som symboliserer medlidenhet og sorg kan derfor være en fin gest i en begravelse. Det finnes mange ulike blomster som symboliserer sorg, og kombinerer man dem blir det en fin gave. Noen kan være en oppsats formet som et hjerte, som viser den store kjærligheten til personen som har forlatt dem, eller at livet fortsetter med den personen i tankene. Eller det kan være en ring som symboliserer at ringen er slutten. At livet hadde en start og en ende.

En siste hilsen på kisten

En båre dekorasjon av blomster i duse farger kan være et flott symbol på vennskap og sorg. Ofte ser man hele kisten dekorert i blomster og buketter fra de kjente og kjære. Det viser en respekt til familien som er berørt, og det viser at man har brydd seg om både personen og de pårørende.

Det blir en slags siste hilsen som personen kan ta med seg på den nye ferden som har startet. Hvitt og grønt kan være gode farger å bruke, mens andre vil ha en oppsats med roser i en ring eller andre igjen vil gi de livskraftige fargene i tulipaner av alle slag.

Livet er et glimt i evighetens åndedrag, som alle mennesker er så heldige å få oppleve. En dag tar alt slutt, men livet på jorden består. At man viser takknemlighet og omtanke er med på å skape en fin ramme rundt avslutningen på livet.