Tekstiler i alle husets rom

Tekstiler er noe man pynter hjemmet med. De har mange mønster og ulike farger som pynter opp i alle rommene i huset. Da får man en egen stil og man skaper en intim og koselig atmosfære. Det kan være mange ulike tekstiler:

  • Tepper
  • Gardiner
  • Duker
  • Pledd

8170901199_d73da07df9_bMen man har også tekstiler på dyner og puter, som man kaller laken eller dyne -og putetrekk. Disse er i forskjellige materialer og stoff, som bomull, silke, polyester og så videre. En duk kan ha mange ulike mønster, i likhet med tepper. Enten det er et orientalsk teppe med sterke rød og gulfarger, eller det er ordinære tepper, gir det et lunt inntrykk som føles intimt for dem som går på det. Det skal være med på å dempe sålens trykk mot underlaget, og skape en god følelse når man går på det. Duken er med på å pynte et nakent bord eller benk.

Dyne og putetrekk skal være med på å holde dynen ren, samtidig som den gir en behagelig følelse mot huden når man sover om natten.

Kvinnens domene

Å pynte er vel noe de fleste kvinner elsker å gjøre. Dette er ikke noe som menn stort sett bryr seg om, eller har kunnskap om. Mange menn mener det er bortkastede penger å investere i tekstiler, men man skal ikke se bort fra at de har sin funksjon. Glede og godt humør skapes ved fine omgivelser, og man blir rett og slett lykkelig av trygge omgivelser.

For at tekstilene skal bli til de ulike pyntegjenstandene, må de behandles, sys om og lages. Man kan enten sy eller strikke tekstiler. Mange liker å bre på seg et pledd i vintermørket, og har man kunnskapene om det, kan man strikke seg et pledd i ekte angoraull. Det er deilig og mykt og man holder godt på varmen under et slikt pledd.